PromoTec is al meer dan 40 jaar als pompspecialist actief in de chemische en petrochemische industrie. Vanuit die ervaring hebben wij een breed pakket pompen opgebouwd en een rijke ervaring en kennis voor het maken van een verstandige pompselectie, die rekening houdt met alle eisen die voor toepassingen in de chemie gelden.

In de chemie (maar in toenemende mate ook in andere industrietakken) worden lekvrije pompen vaak ingezet uit oogpunt van veiligheid, kostenbesparing, toenemende milieueisen of wens voor langere standtijden. PromoTec heeft een breed programma lekvrije pompen waarin o.a. magneetgedreven centrifugaalpompen, verdringerpompen, slangenpompen en doseerpompen.

Onze Rotos magneetpompen worden gebruikt voor het lekvrij verpompen van zeer uiteenlopende vloeistoffen, zoals gevaarlijke, vluchtige of corrosieve vloeistoffen, zuren, logen en oplosmiddelen.

Rotosmagneetgedreven pompen zijn geschikt voor capaciteiten van 5 liter per uur tot 200 m³ per uur, opvoerhoogtes tot 90 mvk en temperaturen tot 300 °C.
Ook zijn veel speciale uitvoeringen op aanvraag verkrijgbaar. Ook in DIN en ISO leverbaar.

Voor alle toepassingen waarbij de centrifugaal- of schottenpompen lekvrij moeten zijn, en minimaal onderhoud bij lange standtijden vereist is, zijn Rotos magneetgedreven pompen de beste keuze!

Ook andere pompen uit ons programma worden veel ingezet in chemische toepassingen zoals onder meer de Wanner Hydra-Cell doseer- en membraanpompen, Diener magneetgedreven tandwielpompen en Tecno-Matic luchtgedreven pompen.

Meer informatie over:
Lekvrije centrifigaal- en turbinepompen
Lekvrije schottenpompen
Lekvrije tandwielpompen
Wanner Hydra-Cell pompen
Tecno-Matic luchtgedreven pompen